Micro objektiivid
Micro objektiivid
Selline küsimus, et ostsin endale Nikkor 60mm Micro objektiivi 2.8 avaga ja avastasin, et pildistdes ava ise muutub, millest see tingitud? Kas ma siis ei saagi 2.8 avaga pildistada?
- silver
- Kontakt:
Re: Micro objektiivid
Keera Avaprioriteedi peale (Av; A...) režiimi ja määra avaks 2.8 siis saad.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
ei saa, siis ikka muutub, ma oskan selliseid asju nagu ava ja säriga mängimine aga selline asi on minu jaoks täiesti uus. Loodan siin kohal asjatundja vastust pigem kui oletajasilver kirjutas:Keera Avaprioriteedi peale (Av; A...) režiimi ja määra avaks 2.8 siis saad.

See siis minu hukkamõistev arvamusKülaline kirjutas:ei saa, siis ikka muutub, ma oskan selliseid asju nagu ava ja säriga mängimine aga selline asi on minu jaoks täiesti uus. Loodan siin kohal asjatundja vastust pigem kui oletajasilver kirjutas:Keera Avaprioriteedi peale (Av; A...) režiimi ja määra avaks 2.8 siis saad.

-
Kas pead silmas seda, et kui suurt suurendust kasutada (~ hästi lähedalt pildistada) siis maks. ava väheneb? See on täiesti loomulik, kuna sellisel juhul objektiivi reaalne valgusjõud vähenebki. Minu meelest on parem, kui seda valgusjõu vähenemist objektiiv ka kaamerale edastab, mitte ei väida, et f/2.8 kasutuses on. Muidu võib juhtuda, et pildid saavad alasäritatud.
- Sten
Vahur pani rusika silmaauku, siin on selle kohta veel kasulikku lugemist. See puudutab kõiki Makro objektiie.