ISO suurus äikese korral
-
ISO suurus äikese korral
Kui suur või väike peab olema ISO äikese pildistamisel? Ega seda päeval saagi pildistada, seega ikka öösel ja BULBi peal. Soovitatav ava võiks kah märkida.
- silver
- Kontakt:
Re: ISO suurus äikese korral
ISO: 50 - 51200
Ava: f/2.8 - 22
Säriaeg: 1/4000 - 30 sek
Need on kasutatavad vahemikud. Iga spetsiifilise kaadri jaoks pead ikkagi ise korrektse särituse mõõtma
Ava: f/2.8 - 22
Säriaeg: 1/4000 - 30 sek
Need on kasutatavad vahemikud. Iga spetsiifilise kaadri jaoks pead ikkagi ise korrektse särituse mõõtma

photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
-
Kaamera seaded peab panema ikka selliseks, et tulemus rahuldaks pildistaja ootusi.
Äikest saab pildistada ka päeval, tõsi küll, siis võib see olla oluliselt keerulisem.
Säriaeg ei pea olema tingimata bulbi peal, kuna välgusähvatused esinevad sageli seeriatena, saab kaamera päästmiseks kasutada ka optilist päästikut, mis reageerib esimesele sähvatusele ja võimaldab jäädvustada sellega kaasnevad järelsähvatused.
Äikest saab pildistada ka päeval, tõsi küll, siis võib see olla oluliselt keerulisem.
Säriaeg ei pea olema tingimata bulbi peal, kuna välgusähvatused esinevad sageli seeriatena, saab kaamera päästmiseks kasutada ka optilist päästikut, mis reageerib esimesele sähvatusele ja võimaldab jäädvustada sellega kaasnevad järelsähvatused.
-
Aga kas optiline päästik liiga aeglane pole? Milline see on?
-
Ja veel, kui pimedas äikest pildistada siis kuidas ma pimedas taevast teravustada näen? Kas päeval teravus paika panna ja kaamera ööseks statiivile jätta?
- silver
- Kontakt:
Sul on objektiivil selline sümbol: ∞ . Keera teravustamisrõngas sellele ning tee testpilt. Taevas fookuses, eks? No näed, nii lihtne ongi.
-
Mina kasutan selle mehe toodangut: https://www.flickr.com/photos/60552763@N00Läku kirjutas:Aga kas optiline päästik liiga aeglane pole? Milline see on?
Ta müüb oma kraami ebays omjkzz nime all, kuid hetkel tema paremaid ja kallimaid mudeleid (mida mina kasutan) müügis pole.
Üks on mul nt selline: https://www.flickr.com/photos/60552763@N00/10085244515/, selle mudeli puhul kurtis ta mulle, et ebay müügihind kippus jääma tublisti alla omahinna ja ta lõpetas selle tootmise õige pea.
Teist, lihtsamat mudelit on müüdud veel 13. jaanuaril 2015 (http://www.ebay.com/itm/Ultra-Sensitive ... 0658007792)
Siiski on kõige soodsama hinnaga päästik (mida ma proovinud pole) veel saadaval http://www.ebay.com/usr/omjkzz?_trksid= ... 1543.l2754
-
Silver, uutel objektiividel polegi kauguse skaalat, lõpmatuse märgist rääkimata. Ja kui on, siis sümboolne. AF mootorike on palgatud seda kõike asendama. Äikese jaoks kõlbavad suurepäraselt vanad kõiksugu rõngastega torud, keeradki pimedas just sinna kuhu vaja.
Läkuke, mul on hea meel sinu pärast, sa oled juba omaenese mõistusega küsimuse lahendanud.
Läkuke, mul on hea meel sinu pärast, sa oled juba omaenese mõistusega küsimuse lahendanud.
- silver
- Kontakt:
Vaatan oma Tamronit, kiikasin Canonit, vaatasin Pentaxi kit'ikat - kõigil skaala olemas ikkagi (vähemalt meetrite oma). Osadel puudub küll teravussügavuse skaala. Aga loogika on ikkagi sama - teravusta lõpmatusesse ning probleem lahendatud. Eeldusel, et Läku aju ikka sellest sümbolist aru sai.
-
AF objektiividel ei ole lõpmatus kunagi skaalal märgitud kohas. Tudisev klaasitükk on just seal, kuhu elektroonika ta pistab, et antud olukorras kõige teravam olla. Eriti zoomidel. Et siis probleem alles algab.