Ardo-Jako kirjutas:See, et sa laia otsa ei kasuta - no ma ei tea, ma arvan, et reeglina hakkad ikka laiast puudust tundma. proovi kunagi mõnda fiksi (50mm näiteks) saad kohe aru, kui tähtis on lai ots. Ja see on õige, et laias otsas on juba iga millimeeter oluline. mida pikemaks ots läheb, seda suurem on millimeetrite vahe, et nurgas oleks mingit erinevust.
Ise-enesest õige jutt -
reeglina tõepoolest kasutavad inimesed lainurka palju, rohkem kui telet. Samas kui inimene ise ütleb, et teda lai ei huvita siis pole ka vaja talle laia peale suruda. Ma isegi kasutasin alguses 24mm'ist algavat objektiivi, siis müüsin selle maha ning pikka aega kasutasin ainult 50 ja 100mm objektiive, sekka ka 70-300 ja 50-200 telesid. Siis mingil hetkel otsustasin, et ikka lainurk peab ka olema, enne ühte väljamaareisi tekkis see mõte siis. Soetasin siis 16-45/4 ära ning...
...poolteist aastat praktikat näitab, et ma kasutan seda objektiivi ainult võõral maal matkates ja sedagi siis kui on maaliline loodus. 90% piltidest teen aga siiani ära 50 ja 100mm objektiividega, mind ausõna ei huvita lainurk, ei paku pinget selline vaatenurk. St jah, mõnikord on see abiks aga harva, väga harva. KITikast piisaks mulle vabalt, 16-45 on lihtsalt ressurssi raiskamine minu puhul

.