Postitas rlaiv 14 Mai 2012 19:34
Tere,
tõstan teemat. Olen ise sama valiku ees, kus oli ka teema algataja. Need mõlemad mudelid juba pikemat aega turul olnud ja ehk teavad nüüd kasutajad nendest kaameratest rohkem rääkida.
Aparaatide tootjapoolsed parameetrid on mul juba pähe kulunud ehk kodutööd nende võimekusest olen teinud. Kuid arvamusi läheb eri suunas, osad kiidavad üht, osad teist.
Ise olen algaja fotohuviline ning videomaailmaga pole kursis. Kuid ma ei tea, äkki see hakkab mind köitma?! Siinkohal ongi räägitud palju, et Canoni video on väga hea aga Nikoni oma mitte nii väga. Kuidas on Nikon D5100 võrrelduna Canon 600D-ga videovõimekusega?
Nende kahe aparaadi uurimisel oli koguaeg sellin tunne, et nokk kinni saba lahti. Ühel üks võimalus hea, teisel teine.
Kuidas hindate Nikon D5100 ja Canon 600D värve ja graafikat? Kusagilt lugesin, et Canoni pilt on kontrastsem, osadel Nikoni näidispiltidel oli külmi toone palju. ISO-de poole pealt madalamatel iso-del parem Canon, kõrgematel Nikon (Alates 3200).
Oma vana kaamera puhul mind häiris, et seadeid tuli otsida alati menüüst. Kumb on seadistamisel käepärasem ja mugavam, kas Canon v Nikon?
Igastahes, pea on sassis, et leida õigem valik enda jaoks. Millised on Teie soovitused ja kokkupuuted nende peegelkaameratega?
Palun kommentaare ja ettepanekuid.