Hakkan ostma statiivi. Esmane valik on Manfrotto 055 xprob. Samas vahin ka kõiki teisi ja ei saa erinevustest väga aru. Näiteks Manfrotto 190 seeria, kas ühelgi ei saa kesksammast horisontaalseks keerata? Fotoluksi tutvustustest pole 190 seeria omadel ühelgi märgitud, et saab keerata, samas on varemgi nähtud, et info pole täielik.
Kuulpeade koha pealt olen aga veel võhikum, milline oleks hea? Manfrotto 498 seerias on lihtsalt 498, 498 RC2, 498 RC4 mudelid. Spetsifikatsioonides on kõrguste vahe ainult. Kandevõime, kaldenurk kõik samad. Hinnavahe odavama ja kallima vahel 25 eurot.
496 seeria omad on soodsamad veidi, kas ma saan õigesti aru, et 496 ei ole kiirkinnitusplaati? 496 RC2 on kiirkinnitusplaadiga? Kuidas ilma plaadita siis aparaat külge käib, kerin otse kruvisse? Praegu arvutasin, et aparaat+kõige raskem objektiiv+välk kaaluvad kokku 2,5 kg. Ehk siis kui kannatab statiiv ja kuulpea 5 kg, siis hetkel sellest piisab ja natuke on varuks ka. Samas ei taha ma statiivi enam välja vahetada, üks jama on juba olemas, pole teist jama vaja. Ostan pikaks ajaks. Tahan korralikku, samas olen sunnitud euronumbrit ka jälgima. Tänan, kes oskab kommenteerida ja soovitada.